02 marca 2025

Dorsz klasyczny 

Dzisiaj przepis, który może nie jest za bardzo fit, za to jest absolutnie kultowy, po prostu symfonia smaku :)))

Składniki (na dwie porcje).

1. dwie porcje dorsza (my bardzo lubimy polędwiczki dorszowe)

2. 1 jajko

3. bułka trata (lub panko, w wersji bardziej fit mogą być pokruszone płatki kukurydziane))

4. przyprawy: sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do ryb.

Sposób przyrządzania.

Dorsza przyprawić, obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce/panko/płatkach. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Znakomicie komponuje się z klasycznymi frytkami, ale także z ziemniaczkami z wody, do tego koniecznie z surówką z kapusty. Smakosze mogą przed zjedzeniem skropić rybkę cytryną.

Napisz do mnie

Kontakt

Formularz kontaktowy

Osoby zainteresowane kontaktem ze mną bardzo proszę o wypełnienie i przesłanie formularza 

Twój e-mail
Treść wiadomości
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

Social media