Dzisiaj przepis, który może nie jest za bardzo fit, za to jest absolutnie kultowy, po prostu symfonia smaku :)))
Składniki (na dwie porcje).
1. dwie porcje dorsza (my bardzo lubimy polędwiczki dorszowe)
2. 1 jajko
3. bułka trata (lub panko, w wersji bardziej fit mogą być pokruszone płatki kukurydziane))
4. przyprawy: sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do ryb.
Sposób przyrządzania.
Dorsza przyprawić, obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce/panko/płatkach. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Znakomicie komponuje się z klasycznymi frytkami, ale także z ziemniaczkami z wody, do tego koniecznie z surówką z kapusty. Smakosze mogą przed zjedzeniem skropić rybkę cytryną.
Napisz do mnie
Kontakt
Formularz kontaktowy
Osoby zainteresowane kontaktem ze mną bardzo proszę o wypełnienie i przesłanie formularza
Social media