Składniki (na dwie porcje):
1. jedna nieduża pierś kurczaka,
2. odrobina oliwy,
3. przyprawa kebab - gyros (może być też fix),
Na sos:
1. jogurt naturalny,
2. dwa ząbki czosnku,
3.łyżka majonezu (my preferujemy wegański),
4. sól i czarny pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Mięso pokroić w 3 cm paseczki. Obtoczyć mięso w niewielkiej ilości oliwy i przyprawić odważnie przyprawą do gyrosa/kebaba lub fixem. Marynować około 1 godziny. Po tym czasie obsmażyć na suchej patelni. Przygotować sos: Do jogurtu wcisnąć czosnek. Dodać majonez. Posolić i popieprzyć wymieszać. Gyros smakuje doskonale z beztłuszczowymi frytkami lub z ryżem i surówką.
Napisz do mnie
Kontakt
Formularz kontaktowy
Osoby zainteresowane kontaktem ze mną bardzo proszę o wypełnienie i przesłanie formularza
Social media