01 lutego 2025

Łosoś z pesto na makaronie

Składniki na (dwie porcje):

 

1. makaron pełnoziarnisty rurki wg zapotrzebowania, obgotowaneyw wodze wg. przepisu na opakowaniu,

2. dwie porcje fileta z łososia,

3. sos teriyaki,

4. zielone pesto,

5. ziarna słonecznika

 

Sposób przyrządzania:

 

Filety pokroić w grubszą kostkę. Polać sosem teriyaki. Marynować około 2 godzin. Po tym czasie dusić kilka minut na patelni pod przykryciem. Skomponować danie:

- na talerze wyłożyć makaron,

- następnie po łyżce pesto,

- i rybę.

Całość posypać pestkami słonecznika.

Napisz do mnie

Kontakt

Formularz kontaktowy

Osoby zainteresowane kontaktem ze mną bardzo proszę o wypełnienie i przesłanie formularza 

Twój e-mail
Treść wiadomości
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany — dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

Social media